8. mindedag for folkemordet i Shingal

8025

I dag 3. august 2022 holdt Ezidi Kulturforeningen i Danmark mindedagen for folkemordet i Shingal begået af IS terrorister. Ezidi familier og venner fra København og omegen var mødt frem til afholdelsen af mindedagen sammen med børnene og teenagerne, som ikke blot ville minde ofrene, men også var søgende efter hvordan og hvorfor det er sket.

Efter et minuts stilhed holdt formanden Bahzad en tale på vegne af foreningen og Dr. Ezidi Gerdenzeri læste to digte om Shingal.

Selvom der nu er gået 8 år siden IS angreb på Shingal, står ezidi’erne fra Shingal stadig og lider. Flere hundrede tusinde er stadig flygtninge under telte, som ikke beskytter dem mod sommerens varme eller vinterens kulde. De kan ikke vende tilbage, fordi deres hjem ligger i ruiner og på grund af politiske konfliker og tyrkiets luftangreb af og til. Omkring 1500 ezidi piger er stadigvæk fanget blandt IS familier

Menneskerettigheds organisationer opfordres til hurtig handling, for at befrie ezidi’er i IS fangskab og hjælpe med, at finde fred og stabilitet i Shingal området, så befolkningen kan vende tilbage.