Nadia Murad inden IS angreb

17165

Dette billed er taget 10 juni 2014 dvs. mindre end 2 måneder hvor Islamisk stat begyndte sit folkemord på Ezidi’er i Shingal. På billedet ser vi verdens kendte og nobel pris vinder Nadia Murad på vej til arbejde på marken uden at vide en storm fanatiske muslimer den 3. august vil ødelægge hendes familie og samfund kun fordi hun er Ezidi.

 

Den 3. august begyndte Islamisk Stat (IS), at overtage områder, hvor der bor ezidi’er. Mænd blev henrettet på stedet og kvinder taget til fange og brugt som sex slaver og de blev solgt og givet væk til hinanden. Nadia Murad var en af de mange tusinde piger. Ikke alle af dem var ligeså heldig med, at slippe væk. Flere end 3000 er stadigvæk ikke befriet endnu og verdenssamfundet har for travlt med alt andet end, at finde disse piger og befri dem.