Vi mindes ofrene fra Shingal med dyb respekt.

195

Da IS-terroristerne angreb Shingal i Kurdistan/Irak den 3/8-2014, begik de et rent folkemord på Ezidierne, netop fordi de ikke var muslimer og ikke ville konvertere til Islam.

Hundredtusinder flygtede fra området, ligesom titusinder sad fast oppe i bjerget i over en uge uden mad og drikke. Flere hundrede ældre, syge og børn døde af tørst og sult i den hede sommer i august 2014.

Det var en tragedie, det hele var en stor katastrofe og et stort folkedrab, som Ezidierne, hvis religion har eksisteret i flere tusinde år, blev udsat for af islamiske fundamentalister som IS.

Flere tusinde Ezidi piger og kvinder blev kidnappet og solgt på slavemarkeder. Der er stadig over 3.000 Ezidiere tilbage, hvis skæbne endnu ikke kendes.

Ezidi-samfundet er stadig traumatiseret og flere hundredtusinde opholder sig stadig i flygtningelejre i Kurdistan, mens over hundredtusinde siden er flygtet til Europa og resten af verden og på den måde spredt over alle vinde.

På det seneste er flere hundrede familier efter 6 års ophold i flygtningelejre begyndt at vende tilbage til Shingal igen, men de har hårdt brug for alt, så som vand og el. Shingal er stadig ruineret og området er endnu ikke blevet ryddet for miner og andre ueksploderet ammunition.

Vi mindes alle ofrene med dyb respekt og fordømmer IS-terroristernes brutale folkedrab på det kraftigste.

Shingal vil altid live i vores hjerter.

Glem ikke Shingal. For det gør vi ikke.

Ezidi Kulturforening i Danmark
03.08.2020