Folketingets Udenrigsudvalg kræver svar fra Lidegaard i ezidi-sag

82

Kilde: jiyan.dk


 

Ezidi Kulturforening og journalist Deniz Serinci fik foretræde for Folketingets Udenrigsudvalg, som derefter sendte et brev til udenrigsminister Martin Lidegaard.

de (1)Repræsentanter for Ezidi Kulturforeningen i Danmark Yilmaz Yildiz og Bahzad Shamsany samt journalist/forfatter Deniz Berxwedan Serinci, der har skrevet en bog om Islamisk Stat (IS), havde den 08.04.2015 foretræde for Folketingets Udenrigsudvalg om ezidiernes situation i Shingal.

Mødet kom i stand med hjælp fra MF for Socialdemokraterne Yildiz Akdogan.

Under mødet uddelte repræsentanterne for foreningen skriftligt materiale om ezidierne og deres historie igennem tiderne og om ezidiernes situation i Shingal, hvor tusindvis af ezidiere er blevet massakreret af IS, ligesom hundredtusindvis er blevet fordrevet på flugt, flere tusinde piger og kvinder er taget til fange bruges som sexslaver og sælges på slavemarkeder.

Foreningen fremlagde sine ønsker og anmodede om hjælp til at få anerkendt folkemordet på ezidierne internationalt, at få presset de muslimske og arabiske lande til at arbejde for at få frigivet de tusindvis af ezidi-piger og kvinder i IS’ varetægt, og at hjælpe med at få bragt de traumatiserede kvinder og forældreløse børn til Danmark med henblik på behandling og adoptering samt hjælpe med en international beskyttelse af ezidiere og andre religiøse minoriteter i Irak.

Udenrigsudvalget viste stor interesse for sagen og udtrykte glæde over at have fået disse oplysninger om ezidierne, da mange medlemmerne ikke kendte noget til ezidierne før efter folkemordet i Shingal.

Udenrigsudvalget har efterfølgende sendt et brev til udenrigsministeren om Ezidi Kulturforeningens henvendelse og har anmodet om et svar.