Vi mindes martyrerne fra Shingal den 14.08.2007

164

Shingal-2007

Den 14.august 2007 angreb terrister i Irak to Ezidi-landsbyer ved navn Siba Sheik Khidir og Til Hizer i Shingal-området i Kurdistan/Irak.

Terroristerne kørte med to store lastbiler fyldt med bomber og TNT og eksploderede dem midt i landsbyerne, hvor der var masser af folk samlet.

Over 500 Ezidiere blev dræbt og over 700 blev såret som følge af angrebene. Ligeledes blev omkring 3000 huse enten jævnet med jorden eller ødelagt. Mange børn blev forældreløse.

Men det var ikke nok for terroristerne, idet de blev ved med at angribe Ezidierne med jævne mellemrum. I deres øjne blev Ezidierne betragtet som “vantro” og de skulle derfor dræbes.

Derfor da terrororganisationen IS indtog Iraks næststørste by Mosul den 10. juni 2014, vendte de sig kort derefter mod andre religiøse minoriteter i Irak og Kurdistan. Som følge heraf angreb IS Ezidierne i Shingal og begik et rent folkemord på dem, netop fordi de var Ezidier og ikke muslimer. I IS’ øjne var alle Ezidier pr. automatik “vantro”, og de skulle derfor enten tvangskonvertere til Islam eller også dræbes på stedet og tages som krigsbytte.

Flere tusinde Ezidier blev på den måde massakreret, mens flere tusinde blev taget til fange som krigsbytte, hvoraf flere var piger, børn og ældre mennesker. Pigerne brugte de som sexslaver og slogte på slavemarkeder rundt omkring i Irak og i Syrien. Der er stadig 3764 Ezidier tilbage i fangenskab hos disse fanatiske dæmoner.

Ligeledes flygtede over 400 tusinde Ezidiere fra området og opholder sig nu i flygtningelejre i Kurdistan/Irak, i Kurdistan/Syrien og i Kurdistan/Tyrkiet. Flere tusinde er siden hen også flygtet videre mod Europa, hvor flere druknede i havet før de overhovedet nåede frem i sikkerhed.

Vi mindes hermed alle martyrerne fra Siba Sheik Khidir og Til Hizer og alle martyerne fra Shingal med dyb respekt og fordømmer endnu engang de modbydelige terroristers angreb og massakrer på Ezidierne og appellerer hermed til alle demokratiske kræfter og alle mennesker med en god samvittighed i verden til at støtte og beskytte Ezidierne mod udslettelse og hjælpe med at få anerkendt folkemordet på Ezidierne i Shingal internationalt.

Ezidi Kulturforening i Danmark
14.08.2016