“MEDIHA” Dokumentar film

276

Hasan Oswald / USA / 2023 / International Premiere / 90 min

En teenagepige fra det nordlige Irak kæmper for at bringe sin tidligere gidseltager fra Islamisk Stat for en domstol for terrorbevægelsens til dato største forbrydelse.

Mediha er en teenagepige fra det nordlige Irak, og så er hun en del af det etniske mindretal yazidierne. Et folkefærd, som Islamisk Stat drev på flugt og omringede på Sinjarbjerget i 2014 i et folkemord, der rystede verden og viste sig at være Islamisk Stats største forbrydelse. Mediha og hendes yngre brødre, Ghazwan og Adnan, slap med livet i behold, men blev kidnappet og solgt som slaver. Mediha, som kun for nyligt er vendt tilbage fra fangenskab, vender kameraet mod sig selv for at bearbejde sit traume. Samme med sin brødre forsøger de at vende tilbage til livet, mens de stadig leder efter deres forsvundne far, mor og lillebror. Gennem videodagbøger fortæller Mediha om sin sorg, sit afsavn og de posttraumatiske efterskælv. Men det er ikke alt, hun er klar til tale om. Et rørende portræt af en spirende aktivist, som holder sammen på sin familie, mens hun bearbejder en grufuld fortid, og forsøger at få bragt sin tilfangetager for en domstol.

 

Bestil billetter og se spilletider>>