Ezidi Kulturforening i Danmark markerer 2 års mindedag for folkemordet på Ezidierne i Shingal

757

14193541-billede

Terrororganisationen Islamisk Stat (IS/ISIL) angreb den 3. august 2014 Ezidi-kurderne i Shingal i Sydkurdistan/Irak, tilhørende den ældgamle kurdiske religion, Ezidi-religionen og begik et rent folkemord på ezidierne. Ezidierne var endnu engang blevet et oplagt mål for fanatiske muslimers og muslimske jihadisters overgreb og udsat for de mest brutale massakrer i nyere tid.

Efter at IS indtog Iraks næststørste by Mosul, hvor titusindvis af kristne fra byen blev tvunget til at forlade deres hjem og ejendom og flygtede til de kurdisk dominerede områder i Nord, vendte IS-terroristerne sig denne gang mod Ezidierne i Shingal, der er hovedsæde for Ezidiere, og begik store massakrer på dem. Da Ezidierne ikke er muslimer, var de derfor et oplagt mål for IS’ vanvittige angreb. Ezidierne blev betragtet som vantro i deres øjne og havde derfor kun en mulighed, enten at konvertere til Islam eller også blive dræbt på stedet. Og sådan blev de også behandlet.

Over 100.000 mennesker nåede at flygte til Shingal-bjerget (Sinjar), hvor de sad fast oppe i bjerget i den hede sommer over en uge uden mad og drikke. Flere hundrede mennesker bukkede under og mistede livet pga. sult og tørst.

Senere blev en korridorer åbnet via Kurdistan/Syrien, hvor titusindvis af nødstødte Ezidiere flygtede fra området. Omkring 10.000 blev i Kurdistan/Syrien, mens alle de andre, omkring 400 tusinde flygtede videre til KRG-området. Lige nu er der tusindvis af Ezidi-flygtninge både i Kurdistan/Tyrkiet, Kurdistan/Irak og Kurdistan/Syrien og lever under kummerlige forhold i flygtningelejre.

Da IS trængte ind i Shingal, begik de et rent folkemord på Ezidierne. Et godt eksempel på det er landsbyen Kocho, der ikke nåede at flygte. Der var omkring 1800 indbyggere i landsbyen. De blev omringet af IS og fik nogle dages frist til at konvertere til Islam, men da  fristen udløb og Ezidierne ikke havde i sinde at konvertere til Islam, begyndte IS-terroristerne at samle deres guld, penge og massakrerede til sidst alle mændene – over 600 mænd – på stedet. Kun to mænd blev redet levende fra massakren. Alle piger, børn og kvinder tog de med sig med henblik på at bruge dem som sexslaver.

Ligeledes bortførte de også flere tusinde andre Ezidiere, såvel børn som gamle og brugte pigerne og kvinderne som sexslaver og solgte dem på slavemarkeder til rige arabere både i Syrien og i Irak.

Mange børn er siden vist på videoer på de sociale medier, hvor de er blevet hjernevasket og indoktrineres til at være fremtidige terrorister. Der er eksempler på, hvor mange af disse børn siden er blevet brugt i deres jihad-krig. Mange af disse piger er siden enten flygtet eller også frikøbt via mellemmænd, men der er stadig flere tusinde Ezidiere, der sidder tilbage i fangenskab hos IS, de fleste piger og kvinder, der holdes som sexslaver.

Tyskland har siden hentet 1100 af disse piger til Tyskland med henblik på rehabilitering.

Ezidi Kulturforening i Danmark (EKD) arrangerer i den forbindelse en mindedag for at markere 2- årsdagen for folkemordet på Ezidierne i Shingal.

Mindedagen finder sted på følgende tid og sted:

                                                             Tid:    Lørdag den 06.08.2016, kl. 13.00

                                                            Sted:  Kulturhuset Kilden

                                                                       Teatersal

                                                                       Nygårds Plads 31

                                                                       2605 Brøndby (København)