Befriet ezidi-teenager fortæller om livet som sexslave for IS

31

Kilde: jiyan.dk

http://jiyan.dk/2015/10/befriet-ezidi-teenager-fortaeller-om-livet-som-sexslave-for-is/


Hårrejsende beretning fra 15-årige Hind, der blev gravid under IS-fangenskab.

En ung kurdisk ezidi kvinde, der blev gravid, mens hun var sexslave hos Islamisk Stat, IS i mere end tre måneder, fortæller nu sin historie.

Den kun 15-årige kvinde er oprindeligt fra Shingal. I et interview med Rudaw er hendes navn ændret til Hind af hensyn til hendes sikkerhed. Hun blev bortført, da IS-krigere indtog ezidiernes område.

“Den 3. august kl 02:00 begyndte krigen i Shingal. Kampen varede indtil 09:00 og derefter blev ezidierne og peshmergaerne besejret. Jeg forlod med min brors kone og tog til min onkels hus. Jeg havde mine små søstre med mig og mine tanter havde deres døtre med, og det lykkedes os at finde en bil. Min far, mor og onkel tog til bjerget. De, der tog mod bjerget, havde held til at flygte. Men dem, der tog en bil, sad fast og IS fangede dem,” fortalte Hind til Rudaw.

Hind sagde, at hun ikke stolede på nogle lokale arabere og mistænkte dem for, at have ventet på dette øjeblik til at angribe ezidier.

Hun sagde, at de fleste af de familier, der havde undladt at flygte, blev fanget på den syriske grænse og derefter taget til en lejr i Xanesor.

Hind fortalte, at hun og to af hendes søstre blev taget til Baaj og derefter overført til Tal Afar. Efter Tal Afar, blev de taget til Badoosh fængsel, hvor de opholdt sig i 25 dage.

”De tog os igen til Tal Afar, og vi opholdt os på en skole. De adskilte familier med de unge piger. Vi var omkring 700 piger,” sagde hun.

Hun sagde, at hun boede på en treetagers hus i Mosul og en dag én kom en IS-emir og tog hende og en af ​​hendes venner.

“Klokken 3:00 voldtog han mig. Det klamme monster,” fortalte hun. “I over tre måneder, græd jeg fra morgen til natten.”

Hind og hendes venner mistede aldrig håbet. De forsøgte at flygte, men de blev fanget af de militante og taget til basen, hvor hundredvis af andre ezidi-piger blev holdt som gidsel.

“Min ven og jeg blev ført til en kælder, og opholdt os der i en uge uden vand og mad,” sagde hun.

Hind og hendes ven blev konstant flyttet mellem forskellige steder. Hun sagde, de sågar blev taget til Syrien og derefter vendte tilbage til kælderen.

“Jeg bor stadig i frygt og har mareridt hver nat,” sagde hun.

“Det første, der voldtog mig var høj og havde en langt skæg. Han var oprindeligt fra Syrien,” fortalte hun Rudaw.

Den 15-årige fortalte, at hun blev solgt én gang for 200 dollars (cirka 1300 kr.) og en gang givet bort som en gave fra en IS-kriger til en anden.

Derudover blev hun tvunget til at gifte sig med et IS-medlem, som tog hende videre til et kristent hus.

“Det lykkedes os at finde en mobiltelefon og vi gav telefonen til mine venner, som opladede det. Jeg talte med min familie og de hjalp os med at finde en smugler, der hemmeligt frikøbte de piger, der var i IS-fangenskab,” sagde hun.

”Kl. 3:00 sprang jeg og nogle venner fra anden sal. En bil ankom og tog os til et hus i Mosul. Vi boede der i tre dage. En anden smugler kom for at tage os til Jazira, nær Mosul,” sagde hun.

Hind formåede at vende tilbage til Kurdistan-regionen i Irak i november 2014. Fire af hendes søskende er stadig i IS-fangenskab.

“Jeg ville se dem i øjnene og spørge ’Hvorfor gør I det her? Frygter I ikke Gud?’ Jeg fortalte dem, at ’Vi har den samme alder, som jeres døtre. Der er ingen nåde i jeres hjerter. I slog mig. I voldtog mig’.”

Hun sagde, at IS-krigere ville sige, “Islam tillader det, og vi gør det.”

“De tvang mig til at læse Koranen og bede foran dem. Og jeg havde intet andet valg end at adlyde.”

Hind sagde, at de fleste IS-medlemmer er udlændinge, og nogle talte engelsk. Hun sagde nogle var fra Egypten, Afghanistan, Pakistan, Storbritannien, USA, Kina og andre lande. Hun sagde de fremmede for det meste opholdt sig i Syrien og kom ikke til Irak.

Under sit fangenskab, bemærkede hun, at de militante var ivrige efter at bede og faste. Hun sagde, at de ofte nævnte himlen.

Hind sagde, at nogle IS-medlemmer drak alkohol, men kun i smug, fordi det ikke er tilladt i islam.

Den 15-årige fortalte endvidere, at nogle af de udenlandske kvinder, der tilsluttede sig IS var meget glade. En kvinde fra England skulle have fortalt hende: ”IS er meget gode. De giver os alt: penge, huse og vagter”.

Voldtægten gjorde Hind gravid.

“Jeg blev voldtaget af tre forskellige IS-medlemmer med forskellige nationaliteter. Jeg anede ikke, jeg var gravid. Jeg følte hele tiden, at jeg var syg, og en dag begyndte jeg at bløde. Jeg blev taget til lægen og de fortalte mig, at jeg var gravid. Jeg mistede barnet, fordi barnet truede mit liv,” sagde hun.

“Jeg er bare glad for, at jeg ikke har født et IS-barn,” lyder det fra ezidi-teenageren.

Efter mishandlingen skammer Hind sig.

“Før IS angreb os, var jeg forelsket i en fyr. Efter jeg kom tilbage, fortalte han mig, at han ikke er interesseret i mig længere, fordi jeg er blevet voldtaget,” sagde hun.

Hind sagde, at hun ikke har noget ønske om at blive gift. Teenageren bor nu i en lejr med sin familie i Hewlêr/Erbil.

“Livet i lejren er meget svært,” sagde hun. “Snart vil jeg tage til Europa og vil aldrig komme tilbage, selv om dette sted engang skulle blive paradis på jorden.”

Kilde: Rudaw